magdalena_d84 napisał:
Nie wiem co by tutaj Ci poradzić,może tak:
po 1.piszesz,że ten ów znajomy to jest znajomy tylko przez internet i go nie znasz, że to Pakistańczyk... hmm ja bym się bała zaufać takiej osobie...tym bardziej,że z dziećmi chcesz tam pojechać...
po 2.nie znam się dokładnie na tutejszych przepisach jeśli chodzi o pomoc socjalną, jedyne co wiem to w Norwegii dobro dzieci jest najważniejsze.... może ktoś inny na ten temat Ci odp.... i skąd ten niby znajomy wie,że ta pomoc może nastąpić w 3tygodnie??? a pozwolenie na pobyt?na prace? powiem tylko tyle,że znalezienie tej pracy też nie jest łatwe, no chyba, że ON już ja dla Ciebie znalazł.. znajomość angielskiego to już jakiś plus dla Ciebie.
po 3. miejsca w przedszkolach też szuka się dużo wcześniej, no chyba,że będziesz miała farta i uda Ci się z nim szybciej, ale z tego co mi pielęgniarka powiedziała na ostatnim szczepieniu, to jeślibym chciała dać córkę w przyszłym roku do przedszkola to powinnam ją w lutym zapisać żeby w sierpniu mogła pójść... cena takiego przedszkola to ponad 3tysiące NOK.
to tylko tyle ode mnie, poczekaj może ktoś więcej napisze na ten temat....
Cena przedszkola jest uzaleniona od zarobkow rocznych wiec moga roznic sie.np ja place 830 koron na miesiac.